Lovol Heavy Industry CO,LTD (во понатамошниот текст како LOVOL) е голема индустриска фабрика за производство примарно е специјализирана за земјоделска опрема, градежни машини, возила, финансиски услуги и други бизниси. Основана во 1998 година, компанијата сега има вкупна актива од 2,2 милијарди евра и 15,000 вработени. Во 2015 година, приходите од продажба достигнаа до 2,95 милијарди евра

LOVOL е најголемиот производител на земјоделска опрема во Кина, со годишно производство од 100.000 трактори, 50.000 комбајни, 120.000 дизел мотори и речиси 350.000 комплетни машини. LOVOL обезбедува решенија за земјоделска механизација на потрошувачите врз основа на водечка технологија и услуга на светско ниво.

За да остане во чекор со меѓународните стандарди за истражување и развој, LOVOL го воспостави глобалниот И & П(Центар за Истражување и Производство)  систем со центри за истражување и развој во Италија, Јапонија и Кина. Со години, LOVOL воведува квалитетни ресурси на глобално ниво во однос на производот, технологијата и персоналот и ги користи силите на тимот, системот, културата и менаџментот за да оствари додадена вредност и создавање во сите врски на синџирот на вредност и да ја задржи основната технологија со меѓународни стандарди. LOVOL е исто така активен на глобалните пазари. Досега има воспоставено деловна мрежа која ги опфаќа земјоделската опрема, градежната механизација, возилота и моторите, кои се извезуваат во повеќе од 120 земји и региони вклучувајќи ги Европа, Америка, Азија Пацифик, ЗНД, Африка и така натаму со 380 прва класа дистрибутери.

LOVOL започна со центарот за истражување и развој во Болоња Италија во 2011 година, во срцето на “Моторната долина” на Емилија Ромања. Главните цели вклучуваат дизајн од 100 до 260 HP трактори. Исто така, во текот на овие првични години на проектот, историскиот италијански бренд Арбос беше обновен и превземен од LOVOL кој се воздигна над другите, LOVOL на пазарот се појави и на индустриското знаење на славното комбајниране на комбајни Арбос. Во 2015 година, MaterMacc, производител на машини за сечење и сеење “висока-тенологија” и Goldoni, водечки производител на специјализирани и овошни трактори, се стекнати како дел од глобализацијата на LOVOL превземени од FOTON LOVOL.

lovol

Трактори од брендот FOTON LOVOL

МОДЕЛ: LOVOL FT254 

Изгледот и едноставната структура со надворешен прекрасен дизајн, лесен за одржување. Безбедносната заштитна рамка е одлично дизајнирана. Голема ефикасност со мала потрошувачка.

Погледни

МОДЕЛ: LOVOL 254-E

Изгледот и едноставната структура со надворешен прекрасен дизајн, лесен за одржување. Безбедносната заштитна рамка е одлично дизајнирана. Голема ефикасност со мала потрошувачка.

Погледни

МОДЕЛ: LOVOL М354

Најнов модел за 2019 година, софистициран трактор за секој современ земјоделец, радијални гуми, парно, комплетно изолирана кабина, мала потрошувачка.

Погледни

МОДЕЛ: LOVOL М354 

Со заштитен рам / Без кабина

Најнов модел за 2019 година, софистициран трактор за секој современ земјоделец, радијални гуми, парно, комплетно изолирана кабина, мала потрошувачка.

Погледни
LOVOL 504

МОДЕЛ: LOVOL FT504

Дизајниран за најсовремени апликации, тракторот LOVOL 504-III генерација е подготвен за секое работно место кое бара издржлив трактор.

МОДЕЛ: LOVOL FT504
без кабина

Дизајниран за најсовремени апликации, тракторот LOVOL 504-III генерација е подготвен за секое работно место кое бара издржлив трактор.

МОДЕЛ: LOVOL TB504N
ЛОЗАРСКО ОВОШТАРСКИ

Дизајниран за најсовремени апликации за овоштарство и лозарство, тракторот LOVOL 504N е подготвен за секое работно место кое бара издржлив трактор за во места кои не се достапни за стандардните трактори.

Погледни
LOVOL 504N
LOVOL 604

МОДЕЛ: LOVOL TB604

Преносот на менувачот од 12F +12R директно  синхронизирање, како и засилената шасија можат да обезбедат сигурна сила и разумна брзина и може да ги задоволат различните оперативни потреби на земјоделецот; US AUTUAT инструменти за комбинирање се опционални. Германија STABILUS хауба  која има висока сигурност (трета најнова генерација на хаубата);
Клима  вградено во кабината.

МОДЕЛ: LOVOL 754

Преносот на менувачот од 12F +12R директно  синхронизирање, како и засилената шасија можат да обезбедат сигурна сила и разумна брзина и може да ги задоволат различните оперативни потреби на земјоделецот; US AUTUAT инструменти за комбинирање се опционални. Германија STABILUS хауба  која има висока сигурност (трета најнова генерација на хаубата), + Клима  вградено во кабината.

Погледни
ОСТАНАТА ПОНУДА НА ТРАКТОРИ

Во следните PDF документи може да ја разгледате следната понуда на трактори што ја нуди НАЈК ПРОМ од програмата на трактори од брендот LOVOL.

НАСКОРО