LOVOL 504N ЛОЗАРСКО ОВОШТАРСКИ

Општо

Дизајниран за најсовремени апликации за овоштарство и лозарство, тракторот LOVOL 504N е подготвен за секое работно место кое бара издржлив трактор, а и за во места кои не се достапни за стандардните трактори.

ЦЕНА:

10900€

Карактеристики

Напојуван со 4-цилиндричен дизел мотор технологија на Perkins од 50 коњски сили. Ниската потрошувачка на гориво од мин.245g на час ви помага ефикасно и економично да работите. 

Сигурниот диференцијален приклучок од иглест тип и овозможува на TB серијата трактори да бидат со најдобри перформанси за лозарство и овоштарство.

 

Новата вградена предна оска се користи за погон на сите четири тркала, кој ви обезбедува сигурно управување со тракторот и неговите преформанси во груби и необработени терени. Додека, има минимален радиус на вртење од 3,3 метри за да ви помогне лесно да работите во потесни терени.

Земјоделски гуми, гуми за трева и многу други гуми за задоволување на потребите на земјоделецот зависно од работниот терен.

lovol

Спецификации

ОПЦИИ НА ТЕ КАТЕГОРИЈА НА ТАКТОРИ МОДЕЛ FT504N
  • Мотор дизајниран по технологија на Perkins високофункционални дизел во линија со висока ефикасност на горивото, ниски трошоци за одржување, стандардни греачи и одличен старт;
  • Кабина со централна конзола со едноставна структура, висока ефикасност и лесна за одржување; Странична конзола во кабината за удобност при возење;
  • 8F + 8R менувач за лесно ракување и удобно одржување;
  • Ламели со една / две плочи за различни потреби на работата;
  • Специјален керамички материјал за ламелните плочи со голема сигурност, како и ниски трошоци за користење и одржување;

Генерални карактеристики

Модел FT504N Карактеристики
Тип на мотор Техн. Perkins
Ладење Водено
Моќност на мотор (KW/KS) 36,8 / 50
Број на цилиндри 
Номинален број на вртежи 2.400
Оптимална брзина KM/H Напред ( 2,46-34,78 ) Назад ( 2,15-30,49)
Моќност на кардан (KW/KS) 31,5KW / 42,5KS
Ламела Две ламели (погонска, карданска)
Менувач Синхронизиран( SYNCHRO SHIFT )
Брзини напред и назад 8/8 со рикверц
Број на вртежи на карднот 540/1000
Капацитет на подигање (kg) 2.000
Долж./Шир./Висина на калници (mm) 4200/1600/1250
Тежина со тегови (kg) /
Пневматици предни / задни 260/70/R16″ / 360/70/R24″

Димензии / трансмисија / тежина / хидрауличен систем

Димензии на тракторот Должина(комплет) mm 3980
Ширина(со гуми) 1650
Висина комплетна 2450
Висина до волан   1400
Меѓу оските mm 1990
Тркала  Предни тркала mm 1250
Задни тркала mm 1300
Систем на трансмисија Менувач   12+12
Брзини Напред km/h 2.46-32.73
Назад 2.15-28.69
Тежина на трактор Структурна тежина   1965
Мин. Сервисна тежина 2135
Поделено Напред 975
Назад 1160
Стандардна тракциона сила kN 14
Макс. Моќност на карданот kw >=33.2
Брзина на карданот r/min 540/1000
Радиус на вртење Без употреба на кочница m 3.8±0.3
Со една кочница m 4.3±0.3
Клиренс на земја Мин.клиренс mm 310
Земјоделски интервал 3700
Хидрауличен систем
за подигање
Макс.моќност на подигање kN >=9
Времетраење s 1.8
30 мин. порамнување mm <=18

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ