LOVOL 504 Трактор

Општо

Дизајниран за најсовремени намени, тракторот LOVOL 504-III генерација кабина најнов софистициран модел, тракторот е подготвен за секое работно место кое бара издржлив трактор. Ефикасен 4-цилиндричен дизел мотор со технологија Perkins со директно вбризгување за удобно работење обезбедува максимална сигурност и перформанси во сите работни терени.

ЦЕНА:

13.900€

LOVOL-504-SS

Карактеристики

50 коњски сили 4-цилиндричен дизел мотор произведен по лиценца на PERKINS технологија, систем за директно вбризгување.

Резервоарот лесен-за-полнење 60литри се осигурувате за обезбедено долго работење со мала потрошувачка.

Стандардни брзини 12Напред + 12назад синхронизирани брзини (брза12, спора12, бавна12) за пренос за максимална продуктивност на тракторот.

Погон на сите 4 тркала со нова предна портална оска која ја оптимизира силата на влечење на тракторот.

Прилагодлив волан.

Централен хидрауличен управувачки и работен систем, посебно пумпите нудат капацитет од 13 литри за воланот и 40 литри за хидраулика.

Платформата во кабината е  лесна за одржување, менувачот и рачките се лоцирани во левата страна и се во опсегот на рацете на работниот орган.

Кабина е опционална, има поддршка за контрола на климатизацијата и голем видик со 360 степени, отворен сончев покрив и задни бришачи се стандардни за кабината.

Систем за осветлување. Подобро осветлување и видливост (2 горни светла, 2 работни светла напред, 2 задни светла, 4-насочни светла и трепкачи).

Опционо воздушно кочење за приколкa.

Планетарни финални зупчаници.

Стандарден механички шатл кој се наоѓа лево од контролната табла.

Независен кардански излез кој може да врти на 540 или на 1000 вртежи во минута, двојно брзински кардан за вашите барања.

Одлчично седиште со најнов и софистициран дизајн.

Втора категорија приклучоци за поврзување со над 2500kg капацитет за подигање. Стандардна контрола на позицијата и напредни функции за контрола на позицијата.

Стандардна заштитна конструкција со (Заштитен рам) со преклопување која го заштитува работниот орган ја зголемува неговата безбедност.

Радио и клима вклучено во стандардната трета најнова генерација верзијата на кабината.

Радијални(опционо) или стандардни земјоделски гуми и гуми за трева се за додатна опција на купувачот.

Стандардна диференцијална брава.

Мулти-дискови вградени во кочницата.

Спецификации

Модел Единица 504-III 504-III
Кабина Заштитен рам
Мотор
Модел   504 504
Вкупна моќ на мотор HP(kw) 50(36.8) 50(36.8)
Мин вртежи rpm 2400 2400
Пренос на кардан / коњски сили / киловати HP(kw) >42(31) >42(31)
Тип   неутрално неутрално
Цилиндри   4 4
Вкупна зафатнина cc  / /
Сооднос помеѓу дијаметар на цилиндар и дијаметар на клипот. mm 98X105 98X105
Гориво   Дизел Дизел
Систем на ладење   вода вода
Капацитет
Резервоар L 60 60
Моторна кутија(Со филтер) L 9 9
Течност за ладење(мотор) L 5.75 5.75
Преносна кутија L 27 27
Поддршка на предната оска L 7 7
Кардан
Максимална моќнос на кардан HP 43 43
Резервен кардан  
Тип   двојна брзина двојна брзина
Брзини rpm 540/1000 или 540/540E 540/1000 или 540/540E
Хидраулика / Брзини
Волан   хидрауличен хидрауличен
Брзини powershift 12напред +12назад синхронизирани Опционо
Прикачување во 3 точки   стандард стандард
Вкупен проток на масло во хидр. L/min 53 53
Капацитет во место на подигање KN 22.5 22.5
Капацитет во место на подигање над трактор KN 14 14
Начин на влечење   потглување потглување
Бр. на стандардни излезни вентили   од 2 страни
напред/назад
 од 2 страни
напред/назад
Капацитет на влечење ( базирано спрема 7,5 km/h) / Дополнителни информации
Максимална моќност при влечење KN >13.2 >13.2
Пневматици предни и задни 260/70R / 380/85R 260/70R / 380/85R
Тегови и кабина со клима напред / назад Клима + тегови напред и назад тегови напред и назад

Приклучоци

Преден утоварач FC550P Спецификација.

Моќ на дигање во точка на вртење горе Q1 daN 1170
долу Q2 1120
Подигнување сила (корпа) 300mm пред предната точка долу Q1 daN 1050
горе Q2 1010
Сила за подигнување (палета) 700мм пред пивот долу M1 daN 990
горе M2 950
Пробивање на силата 900 mm пред пивот   daN 1430
Максимална височина на кревање во точката на вртење   H mm 2800
Висина на преоптоварување   L mm 2630
Висина на празнење   A mm 2020
Ширина на празнење   W mm 500
Длабочина за копање   S mm 120
Подигање на рачката   B mm 1276
Агол на превртување (X) долу X °степени 41
Агол на превртување (Z) горе Z °степени 70
Време на дигање     секунди 3.2

(Опционо) Предна хидраулика и преден кардан.

Предно поврзување F2-CS  На кардан N1000PS
Walterscheid куки за пониско поврзување II категорија 1 кардански излез 1000 rpm вртење спрема стрелките на часовникот
Дигање во висина

Во маслото има мулти-спојка за мек старт на почнување со работа

Контрола Електро хидраулична стартна контрола
/ /
Рачка Стоп рачка
Вентил Интегрирана пумпа
Цилиндри за подигање
Сила на подигање на 175 бари, приблично 2 тони.
Висина , приближно 900 mm.

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ