Видови носени плугови | НАЈК ПРОМ

Видови носени плугови

 Наменети се за основна обработка на сите видови почви, со цел да се постигне хомогеност на ораничниот слој, на длабочина која најдобро одговара на биолошките потреби на земјоделските култури. Остваруваат добро превртување, дробење и склопување на пластовите. Работните органи се квалитетно термички обработени.